17 Kasım 2018 Cumartesi

Hangi Çekirdek Kahve Daha İyi veya Daha Lezzetli?

Kendim merak ederek 250 gramlık çekirdek kahve paketlerinden bittikçe sırayla aldım ve kahveyi evde günlük öğüttüm ve hem
delonghi yarı otomatik espresso makinesinde hem de basit bi filtre kahve makinesinde denedim, daha sonra Philips Full Otomatik espresso makinesi ile devam ettim. Paket üzerinde "Best Before:" yazan tarihten genellikle en geç 1 ay kadar önce tükettim (yani bayat almamaya dikkat ettim).  Sonuç olarak kendimce şöyle bi lezzet sıralaması oluştu;

1- Starbucks - Kenya (10 üzerinden 8.2 Puan)

Medium (orta kavrulmuş) kahveler içerisinde en yoğun kahve tadı ve en yoğun kahve kokusu olan çekirdek kahve bu.  Aşağıdaki birçok kahveyi denemiş biri olarak en beğendiğim ve sürekli aldığım kahve bu. Starbucks'ın diğer kahvelerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hep söyledikleri turunçgili andıran tadı bunda pek alamadım muhtemelen çok kavurduklarından dolayı ama kokusunda o turunçgil farkı azda olsa hissediliyor. Diğer kahvelere ağzı alışan için bunda turunçgil hissedilebilir ama öyle abartılacak bir fark değil. Starbucks'tan orta koyulukta (medium roast) kahve alacaksanız bu kahveyi öneririm. Bu kahveyi bir defa tatdıktan sonra birçok çekirdek kahveyi beğenemeyebilirsiniz.

2- Starbucks - Sumatra (10 üzerinden 8 Puan)

Denediklerim arasındaki en lezzetlisi, tadı ve kokusu en güzel olanı bu fakat kıvamı neredeyse kömür gibi koyu ve suyun içinde de o koyuluğu sanki dibe çökecekmiş gibi görülebiliyor sanki kahvenin kendisini değilde tadını, kokusunu ve aromasını içiyor gibi bir his veriyor. Kahve içtikten sonra da ağızda aroması ve kokusu kalıyor. Kafein etkisi bütün gün hissedilebiliyor. Çok koyu ve etkili olduğu için sürekli içildiğinde sağlıksız olabilir diye tahmin ediyorum. Kömür gibi koyu kıvamı dışında en güzel kahve. Koyuluğunun çok olmasından dolayı bence Kenya'nın gerisinde kaldı.




3- Starbucks Rezerve - Tanzania (10 üzerinden 7,3 Puan)

Kıvamında herşey dengeli yani ne çok sert ne az sert, ne çok ekşi ne az ve prüzsüz bir kıvamı var. Kahvenin köpürmesi daha ince daha yoğun. Lezzeti birçok kahveden daha güzel. Filtre kahve gibi elle demlemelerde güzel olabilir. Bu tür dengeli kahvelerin sütle değilde sade içilmesi daha güzel. Starbucks kenyadan veya sumatra biraz daha güzel kahveler ayrıca bu rezerve pahalı bir kahve. Sürekli kahve alanlar için starbucks kenya veya yarı fiyatına tchibonun espresso sicilia olanı öneririm.



4- Starbucks - House Blend (10 üzerinden 7,3 Puan)

Starbucks Kenya' ile aynı yoğunlukta fakat Kenya'da daha yoğun bir kahve kokusu var ve kenyada meyvemsi hafif ekşi bir aroma hissediliyor. Bu House Blend ise daha düz bir kahve yani daha az kokulu ve ekşiliği olmayan bir kahve, sebebi ise tahminimce; yöresel kahvelerdeki değişik aromaların bunda olmaması. Örneğin Kenya'da turunçgil nitelikleri hissedilirken House Blend kahvede bu aroma hissedilmiyor. House Blend bence Starbucks'ın en güzel kahvelerinden biri ve sürekli alınabilecek lezzette ayrıca House Blend ile herşey yapılabilir özellikle filtre kahve için düşünüldüğü belli lakin espressoda denediğimde de güzeldi. Bence Kenya daha iyi ama düz kahve tadı sevenler için House Blend tercih edilebilir. Marketlerde yeşil paket olarak da satılıyor onu da denedim tek farkı öğütülmüş olmasıydı, lezzeti yine güzeldi.


5- Starbucks - Ethiopia (10 üzerinden 7 Puan)

Starbucks Sumatra'ya yakın koyulukta fakat Kenya gibi lezzeti var. Starbucks kahveleri genel olarak koyu olduğundan dolayı bu koyu kavrulmuş ethiopia yerine orta kavrulmuş Kenya öneririm çünkü lezzeti aynı gibi.








5- PATAR - (Ikea) (10 üzerinden 7 Puan)


Yumuşak bir tadı var diğer kahvelerden ayıreden kısmı yumuşak bir kahve olması, yoğun bir kahve, kokusu gayet güzel. Aroma olarak diğer yukarıda sıraladığım kahvelere göre aroması biraz daha düz kalıyor. Ikea mobilyalarında nasıl düz tasarım ve ideal estetik yakalamışsa kahvelerinde de düz bir tad ve ideal bir kıvam yakalamış sanki. Eğer Ikea'dan bu kahveyi alacaksanız bence ortalama üzeri güzel bir kahve almış olursunuz.




6- Lavazza - Crema e Aroma  (10 üzerinden 7 Puan)



En fark edilen özellik epey kremamsı bir yoğunluğu, güzel bir kıvamı olması hatta bu konuna sanırım en iyisi. Aroma/lezzet olarak ise ortalama üzeri denebilir çünkü bundan daha iyi lezzette kahveler var bu sadece krema konusunda ve fiyat konusunda iyi. Kahve makinası olanlar Cafe Crema veya Cafe Americano yapmak isterse bu ideal bir kahve. Espresso'su da fena değil.








7- Tchibo - Espresso - Sicilia Style  (10 üzerinden 7 Puan)



Tchibonun en lezzetlisi bu. Çünkü diğer tchibolar gibi ekşi değil ve espresso yoğunluğu daha iyi. Americano'da da iyi.



8- Tchibo Barista Espresso (10 üzerinden 7 Puan)


Sert, yoğun güzel bir tadı ve keskin kokusu var. Lezzet olarak ortalamanın üstünde güzel bir kahve ayrıca bundan daha sert kahveler de var (Starbucks Sumatra vb.) gibi ama daha az sert ve düz tad olarak bu tercih edilebilir. Bununla yaptığınız espresso kahve listenin altındaki diğer espresso kahvelerden daha yoğun kıvamda yani diğerlerinden daha çok suda yoğunluk yapıyor. 1 kiloluk paket ve çevrilebilir kapaklı olması, Starbucks ve Gloria Jeans'ın neredeyse yarı fiyatına olmasından dolayı espresso makinesi için alınması en mantıklı kahve. Hele ki birden fazla kişinin kahve tükettiği bir yerdeyseniz en ekonomik ve lezzetli çözüm bu olabilir. 



9- Gloria Jean's - Special Blend Espresso (10 üzerinden 7 Puan)

Orta derece kokusu var, yoğun bir kıvamı var (üzerinde köpüğü vb. gayet güzel yoğunlukta) hafif türk kahvesini yakın bir tad hissettim bu tadın sebebi Türk Kahvelerinin yapıldığı brezilya kahvelerinden bunun içinde de olması. Genel tadı bildiğiniz espresso tadı. Gloria Jean's'ın Espresso paketi Starbucks'ın Espresso paketinden biraz daha daha kokulu ve biraz daha lezzetli. Üzerinde yazdığına göre Brezilya, Kosta Rika ve Endonezya olarak 3 yöreyi harmanlamışlar. Çekirdeklere bakıldığında ise Starbucks'tan daha iri ve parlak görünüyordu. Espresso Blend alacaksanız Gloria Jeans'ınkini öneririm. Ayrıca paketinde hava almaması için plastik kilit de olmasından dolayı Starbucks'tan bir adım önde (Starbucks'ta paketin ağzını büzerek paketi kapatıyorsunuz). Ayrıca hizmet olarak da Gloria Jeans hemen orda kendi kullandıkları espresso çekirdek kahvelerinden pakete doldurup verebildiler ve ayrıca denemek için bardakta ücretsiz sundular, yani meraklısına ve ilk defa deneyen birine baya ikramda bulundular. Çekirdek kahvelerini hiç denememiş birine parasını kaybetmeden deneme şansı vermeleri faydalı bir davranış bence (belki şubeden şubeye değişir bilemem). Sonuçta 1 defa deneniyor. Starbucks'da ise 1 paket çekirdek kahve alana; yanlış hatırlamıyorsam alındığı ay içinde bardakta 2 kahve ücretsiz yapıp veriyorlar ve bunun için mobil cihazınıza kurulu starbucks mobil uygulaması gerekebiliyor.

10- Starbucks - Espresso (10 üzerinden 6,8 Puan)

Düz ama güzel yoğun bir tadı var. Sumatra gibi aromatik bir koku ve aromatik tadı yok fakat sumatra gibi kömür gibi de değil yani daha normal koyu kavrulmuş. Tahminimce Starbucks, "Espresso" paketi ile; diğer yöresel ürünler karşısında kendi ortalamasını sunmuş yani diğer ürünlerdeki tad, aroma, koku ve kavrulma derecesi aşağı yukarı bu üründe toplanmış gibi.






11- Starbucks - Caffe Verona (10 üzerinden 6,5 Puan)

Starbucks Sumatra'sındaki gibi koyu kömür gibi kavrulmuş fakat Sumatra'dan daha az lezzetli ve daha az kokulu bir kahve. Orta kavrulmuş Starbucks Kenya veya Ethiopia bundan daha lezzetli ve kokulu diyebiliriz. Çok koyu kahve önerisi olarak Verona yerine Sumatra olanı öneririm.





12- Gloria Jean's - Chocolate Macadamia  (10 üzerinden 6,5 Puan)

Kokusu ve tadı kremalı pastalardaki o parfümlü gibi kokan çikolata kokusu ve tadı gibi. Hani kremalı pasta sanki üzerine çikolatalı bir parfüm sıkılmış gibi şekerli yapay bir kokusu olurya ve tadıda sanki parfümlü gibi olur.. işte aynı o kremalı pasta gibi lezzeti vardı bu kahvenin. Üzerine sonradan aroma eklenmesi sebebiyle lezzet olarak listenin aşağısında sıraladığım kahvelerin önüne geçti. Çikolata aroması kahveyi daha keyifli hale getirmiş (Bu arada bilmeyenler için bir bilgi; arapça "kahve" kelimesinin anlamı; "keyif" demek). Eğer içeceğiniz kahveden sadece kahve tadı almak istiyorsanız bu kahveyi önermem. Buram buram kahve kokusu arıyorsanız ilk iki sırada önerdiğim Kenya ve Sumatra'da bu mevcut. Bu aromalı kahve ise aşağıda sıraladıklarımdan biraz daha keyifli içimi var sadece. Aromalı kahvelerin genel olarak yapay bir tadı var o yüzden aromalıları genel olarak önermem, yöresel kahveler daha kahve gibi çünkü. Aromayı kendiniz alıp üzerine dökmeniz daha mantıklı olabilir hem istediğiniz ölçüde olur.


13- Starbucks - Veranda Blend (10 üzerinden 6,5 Puan)

Paketi açtığınızda acı, yanık ve keskin bir koku alıyorsunuz fakat hoş bir kokusu var diyebiliriz, kahve kokusu listenin üstünde bahsettiğim starbucks kahvelerinden biraz daha az. Starbucks'un en açık kahvesi diye satılıyor ama bence kahvenin rengi ve tadı orta kavrulmuş gibi. Tadı çok hafif limon ekşiliği hissiyatı veriyor ve yumuşak bir tadı var. İçtiğinizde dilde bu ekşiliği kalıyor (Bu arada bu kahveyi içerken yazıyorum ) Bence Boxx Cofee'nin orta kavrulmuşları bile bundan daha açık kahve ve daha meyve ekşiliği olan kahveler. Ben derimki eğer buram buram kahve kokusu ve tadı arıyorsanız listenin başındaki Sumatra ve Kenya'yı öneririm. Çok açık kavrulmuş bir kahve ve kahvenin meyvemsi ekşi tadı olsun istiyorsanız listenin aşağıdaki Boxx Coffee'lerden deneyin. Bu Veranda'nın paketi açık kavrulmuş kahve olduğunu söylüyor ama denediğimde gördümki kendisi orta kavrulmuş bir kahve bence. Pakette "Soft" yazmışlar bence bu doğru yani yumuşak bir tadı var diğer kahvelere göre ama meyvemsi ekşi bir tad ile yumuşak. 

14- Rioba - Silver (%55 Arabica %45 Robusta) (10 üzerinden 6,5 Puan)


Acı bir tadı var, düz bir aroma ve yoğun bir kıvamı var. Diğer bazı kahvelerdeki gibi aromatik, çikolatamsı veya odunsu tat alamadım. Kokusu ise gayet yoğun ve güzel. Kafein olarak etkili. Espresso'da kıvam olarak uyumlu güzel ama tat olarak düz ve acı bir kahve olduğu için alt sıralara koydum.




13- Coffee Project - Kenya AA Plus (10 üzerinden 6,5 Puan)

İçerisinde birçok aroma hissedilebiliyor yani kahvenin yanında birçok çeşit hafif tadlar alıyorsunuz. Kokusu çok güzel yoğun.  Starbucks Kenya kadar yoğun kahve keyfi vermedi ama Starbukcs Kenya'dan daha doğru kavrulduğu belli yani doğru derecede kavrulunca içerisindeki aromalar da farkedilir olmuş. Ben Kenya kahvesini daha kavrulmuş sevdiğimden bu kahveye Starbucks Kenya'dan daha az puan verdim.




15- Boxx Coffee Roaster Co. - Ethiopia Dambi Uddo Natural  (10 üzerinden 6,4 Puan)

Boxx Coffee bana çok önerildi ve Starbucks'tan daha iyi olduğu söylendi. Kavrulduktan 1 hafta sonra denediğim bir kahveydi. Denediğimde çıkan sonuç şu; Gurmeler kahvenin açık kavrulması, asidite gibi detaylarına odaklanırken sonuçta çıkan tadı gözden kaçırmışlar bence çünkü sanki içine limon sıkılmış gibi ekşi bir kahve tadı vardı. Kokusu biraz peyniri andırıyordu ama güzel bir kokusu vardı ve kavrulma derecesine bakarsanız bütün diğer kahvelerden daha iyi kavrulduğu belli. Tazelikte 1 numara, Paketlemede 1 numara, hizmet hızı konusunda da 1 numaralar. Boxx Coffee'yi hem Espresso hem Filtre olarak denedim, filtre ile daha iyiydi, özellikle sütle daha lezzetliydi. O ekşi tad yerine çikolata gibi yumuşak bir tad olsaydı daha iyi olabilirdi lakin tahminimce daha koyu kavrulması gerekebilir bunun için.


16- Boxx Coffee Roaster Co. - Espresso Blend XX  (10 üzerinden 6,3 Puan)

Kavrulduğu gün kargoyla gönderildi ve ertesi günü elime ulaştı, daha önce Ethiopia olanında yazdığım gibi; Tazelik, Paketleme kalitesi, hizmet hızı konusunda 1 numaralar fakat kahvenin tadı ekşi.. Tahminimce açık kavrulmasından dolayı kahvedeki ekşi meyve tadı gitmemiş. Starbucks'tan bir kahve alıp içine limon sıksanız buna benzer belki de. Bu ekşi tad gurmelerin takdir ettiği birşey midir bilmiyorum ama bence kahve ekşi olmamalı, tazelik tamam ama bir kahvede ekşilikten ziyade çikolata gibi bir koku ve kahvenin aroması ağır basmalı bence. Bu kahveyi sadece tazelik ve açık kavurulmuş kahve sevenler için öneririm. 


17- Tchibo - Privat Kaffee - Latin Grande (10 üzerinden 7 Puan)

Espresso ve americano gibi düz kahvelerde çok acı sert bir tadı var. Ekşi, Koyu ve yoğun bir kahve fakat sütle birlikte tam tersi en güzel tadı bu Privat Kaffe Latin Grande veriyor örneğin cappucino'da o ekşilik güzel uyum sağlıyor. Denediğim tchibo kahvelerde sütle birlikte en iyi uyum sağlayan tchibo kahve bu. Sütlü kahvelerden içenler için bu privat kaffe latin grande kahve yi öneririm. Sütsüz sade kahvelerde ise diğerler kahveleri öneririm


18- Gloria Jean's - Peanut Brittle  (10 üzerinden 6,2 Puan)

Paketi açtığımda buram buram çikolata kokusu aldım, kahve kokusu alamadım resmen, biraz daha dikkatli kokladığınızda karamel ve fıstık kokusu dikkat çekiyor. Kahveyi yapıp bardağa koyduğunuzda ise daha çok karamel kokusu alıyorsunuz, fıstık kokusu daha geri planda hatta kahve kokusu daha da geri planda. Tadında ise karamel aroması ağır basıyordu, fıstık tadı daha hafifdi ama hissediliyordu fakat yine kahve tadı hissedilemeyecek derecede az. Yoğunluğu ve kıvamı yumuşak kremamsı bir kahve gibi bu da aroma katkısından kaynaklı diye tahmin ediyorum. Ayrıca şunu belirteyim tüm aroması yapay bir tad verdi, sanki BİM'deki üçü bir arada fındık veya fıstık aromalı VIP kahveleri gibi desem abartmış olmam çünkü onlara çok yakın bir tad. Gloria Jean's'ın onlardan tek farkı orjinal çekirdek kahve olması lakin tad olarak çok orjinal gelmedi, daha çok yapay bir taddı. İnsan böyle orjinal üründen daha orjinal bir lezzet bekler lakin pek fark hissedemedim. Kahve ile doğal bir aroma tadı dengesi yoktu, karamel ağır basıyordu. Kahve tadından çok yapay bir aroma içiyor gibi oluyor. Sanki karamel aromalı sıcak su içiyor gibi bir tadı vardı. Zaten bir kahveyi aromalı tercih etmiyordum deneyince iyiki tercih etmediğimi anlamış oldum. Belki daha taze içildiğinde iyidir bilemem ama aynı tazelikte fakat aromasız kahveler daha güzeldi bundan.



19- Coffee Project - Etiyopya - Yirgacheffe İdido (10 üzerinden 6,1 Puan)

Coffe Project'in Kenya ile Guetemala kahveleri arasında bir tadı var. Guetemala gibi Çay gibi sulu bir tad değil Kenya gibi çok da aromatik değil. 







20 - Starbucks - Guatemala (10 üzerinden 6 Puan)

Kokusu ve tadı Starbucks Espresso'dan %30 oranında daha az. Çok aromatik bir kahve değil ama sudaki yoğunluğu güzel.  Bence Kenya daha lezzetli.







21- Starbucks - Colombia Narino (10 üzerinden 5 Puan)

Koku ve aroması az ve az olan kokusu ise sanki mazot/benzin vb. yapay kokuyor. Sıradan bir kahve gibi ve çok fazla tad, aroma yok fakat Nescafe, Jacob's ve Tchibo gibi kahvelere göre bu tercih edilebilir. Diğer starbucks kahveleri varken ise bunu önermem.










22- Coffee Project - Guatemala - El Jaguar (10 üzerinden 5,5 Puan)

Kahve tadı alamadım. Ekşi ve sulu bir tadı var. Kahve içiyor gibi hissettirmedi hele sütle içerseniz kahvenin rengi dışında neredeyse hiç farkedilmiyor kahve ama bu kadar az ve düz tadı seven vardır belki. Marketten alacağınız herhangi bir granül kahve (nescafe gibi kahveler) bundan daha lezzetli olabilir. 






Çekirdek olmayanları da (Öğütülmüş satılanları da) sıralamaya dahil edersek;



23- illy - Espresso (10 üzerinden 7 Puan)


Seneler önce denediğim kahve olduğundan tadını pek hatırlayamasamda şöyle birşey hatırlıyorum; HAG diye bir kahve de denemiştim o biraz daha lezzetliydi fakat HAG markası ülkemizde olmadığı için benzer kalitede olan ve ülkemizde bulunan illy markasını öneririm. Öğütülmüş olan espresso kahvelerde en lezzetli buydu hatta italya'da bazı iyi cafeler bu kahveyi kullanmakta. Kimbo, Segafredo ve Lavazza'dan lezzetli diye düşünüyorum ama aralarında çok fark yok. Kendi aralarında fark yok ama aşağıdaki sıralayacağım kahvelerden daha lezzetli, özellikle espressoda.


24- Jacops Filtre Kahve (10 üzerinden 4 Puan)

Nescafe'nin granür kahvesinden daha yoğun, aromatik ve daha doğal.










25- Tchibo Filtre Kahve (10 üzerinden 4 Puan)

Tchibo'nun birkaç değişik kahvesini denedim. Jacob'sdan daha sert yanık bir tadı var. Jacops'un içimi buna göre daha yumuşak. Jacobs ile aralarında çok fark yok ama Nescafe'nin granür kahvesinden güzel.









26- The Whirl Espresso Brunette 441°F  (10 üzerinden 4 Puan)


Kahvenin gövde oranı yani yoğunluğu, kıvamı, köpüğü iyi seviyede ama koku ve tadı yok gibi az. Sadece kahvenin ağızdaki yoğunluğunu hissediyorsunuz tadı ve kokusu da olsa tam olacaktı. Paketlemesi güzel.





27- Kronotrop No33 Espresso  (10 üzerinden 4 Puan)



Markette görüp aldığım fiyatı çok iyi bir kahve (Ağustos 2023). Yumuşak, meyvemsi bir ekşi tadı var ve bu ekşilik dilde acı bi tad bırakıyor, kahve kokusu çok az. Kahvede ekşilik olması ve kahve kokusu/tadı az olmasından dolayı listenin altında yer ettim fakat yumuşaklık bakımından zirvede bir kahve denebilir. 









28- Jacops Filtre Kahve Kırmızı (10 üzerinden 3,5)

Bunun yerine kırmızı olmayanı daha iyi. "Aroma" demişler ama sanki tam tersi üzerinde "Aroma" yazmayan Jacobs daha aromalı.








29 - Nescafe Classic (10 üzerinden 3)

nescafe classic ile ilgili görsel sonucu
Hemen hemen herkes bu kahveyi biliyor fakat bence sıralamadaki yeri bu. Diğer kahvelere göre en önemli özelliği kafein etkisi. O da tahminimce kahve çekirdeğinin diğer kahvelerdeki gibi arabica değil robusta olması (robustanın daha kafein etkisi var diyorlar)

 




30- Mahmut Efendi - Colombian (10 üzerinden 2,5 Puan)

Düz filtre kahve gibi herhangi bir koku, aroma hissedilmiyor. Starbucks'ın Colombia Narinosu'nun bundan daha yoğun bir tadı var. 
Marketlerde vs. neredeyse pek çok yerde bu var. Ticari olarak yayılması kahve tadından daha başarılı.

 







Henüz denemediğim çekirdek kahveler var, denedikçe yazıya ekleyeceğim inşAllah.

Ayrıca şuradaki çekirdek kahve anketine gözatmanız faydanıza olabilir.




10 yorum:

  1. http://hackyscoffee.com/3_lu_espresso_tadim_paketi_india_malabar_colombia_supremo_ethiopia_sidamo_(urun)_(3265846062-29)

    dostum bende sadece sturbucks yılbası ozel espresso cekırdeklerını ıctım. merak ettiğim nokta yukaridaki kahveleride deneyip karsılastırmanız site ile alakam yoktur.Bende alıp denemedim daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin christmas blend yazılı kırmızı renk starbucks yılbaşı paketini deniyorum şu sıralarda. Listemdeki yeri 2. Sıra bence lezzetli bir kahve.

      Sil
    2. Hacky's markasını ise deneme fırsatım olursa listeye yazarım tabi.

      Sil
  2. Maqma coffee mutlaka öneririm.. piyasaya yeni girmiş olan bir firma ama belki de denediğim en dengeli blendlere sahipler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri için teşekkür ederim. Sitelere baktım dediğin kahveyi dediğin gibi piyasaya yeni girmiş bir kahve. Rastgelirsem denemek isterdim.

      Sil
  3. Çekirdek kahve konusunda verdiğiniz bilgi için teşekkürler. toptan kahve alımı yapmak istiyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Segaferado çok iyi bir kahve tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneme fırsatı bulunca denemek isterim.Öneri için Teşekkürler.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. "Segafredo Intermezzo" tamamdır, teşekkürler.

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum. Buraya yazabilirsiniz...